Folkemøde på Himmelbjerget
får sin helt egen Demokratiøl

2. juni 2022

Nu bliver det muligt at støtte Demokratiets Folkemøde på en både enkel og ganske behagelig måde.


Folkemødet har fået brygget sin helt egen Demokratiøl, som sælges i en flot kasse med fire styk Økologisk Classic produceret af Skanderborg Bryghus. Demokratiøllerne kan købes i bl.a. Kvickly Ry, SuperBrugsen Ry og Dagligbrugsen i Gl.Rye. Hos café Chola ved Torvehallen i Ry, er det desuden muligt at få serveret demokratiøllerne enkeltvis.


Den lille ølkasse koster 100 kr og hele overskuddet går til Demokratiets Folkemøde, hvis du handler i en af Brugsforeningen TRYG’s butikker.


Det er gratis at deltage i Demokratiets Folkemøde den 28. august på Himmelbjerget, der økonomisk er støttet af bl.a. Skanderborg Kommune, Brugsforeningen TRYG, Kulturpuljen, Folkeoplysningsudvalget mv.


Med salg af demokratiøllerne bliver det nu muligt for enkeltpersoner og virksomheder også at støtte folkemødet økonomisk. Det har længe været et ønske at finde en form, hvor enkeltpersoner kan støtte folkemødet med et mindre tilskud og dermed bakke om ideen med at genoplive traditionen med folkemøder på Himmelbjerget, der startede for mere end 175 år siden.


Foreningen Demokratiets Folkemøde håber, at rigtig mange vil benytte lejligheden til at støtte projektet ved at købe en eller flere kasser - til eget forbrug eller som en gave til venner og familie. Håbet er kunne sælge 500 kasser hen over sommeren.


En af årets hovedtalere bliver i år Özlem Cekic, der bl.a. har introduceret “dialogkaffe” som en metode til at bygge bro mellem stærke og modsatrettede holdninger. Der bliver også debat mellem fem af Folketingets partier om, hvad der sker med vores demokrati, når vi har kriser som fx Corona, krig og klimakrise?


Der bliver også fokus på medierne og Facebook. Hvad sker der med den demokratiske samtale, når vi ikke længere læser aviser, men kun mødes i “ekko-kamre” på de sociale medier?


Der vil også være oplæg med og for de unge, samt forskellige workshops og flere madboder. Demokratiets Folkemøde bliver kort sagt en markedsplads med masser af debat, dialog og musik for alle, som vil være med til at tage temperaturen på det danske demokrati og måden, vi debatterer og beslutter på.


Nu også med mulighed for at nyde en demokratiøl - både før og under folkemødet.

Yderligere information: Claus Leick, formand for foreningen Demokratiets Folkemøde.

Bendt Nielsen, kasserer i foreningen.